a80820
a80820
Igennem årene har der været flere anledninger til at udgive bøger.
Bøgerne kan fortsat købes hos ASRA og er i mange tilfælde fyldt med anekdoter, der ellers kan være en udfordring at finde andetsteds.
Her følger en kort oversigt over udgivelserne:
Karla Jørgensen
Maj 2002
pris Kr. 20,-
(Kan også downloades her som gratis PDF)
Karla Jørgensen var en flittig skribent i ASRA NYT. Karla var en arbejdsom kvinde, der boede i Hammerum.
Hun var med til at oprette Hammerum Friskole og biblioteket i Hammerum. I hendes skift "I erindringens spejl" skriver hun om sin opvækst på Fyn, og om problemerne ved at leve som enlig mor med et "uægte" barn i gamle dage. Hun mistede sin kæreste i en frygtelig ulykke. Hun var blevet gravid, og de nåede ikke at blive gift, inden hendes kæreste døde, hvorfor barnet blev betragtet som et uægte barn.
Bogen om O.V.Høft fra Lemvig
Udgivet af ASRA i 2006
Pris: kr. 35,-
(Kan også downloades her som gratis PDF)
O.V.Høft var en arbejderpioner fra Lemvig. Han har lavet utallige arrangementer i Ringkøbing amt, og altid været den samlende figur. Han har fået Stauning til, den ene gang efter den anden, at komme til Lemvig og deltage i Arbejderstævner.
Han har været med til at lave faner til forskellige foreninger, tegnet og malet dem.
Han har været med til at stifte Malernes Fagforening i Lemvig, og kæmpet for tålelige forhold for arbejderne.
Udgivet af ASRA sep. 2008
Pris kr. 35.-
(Kan også downloades her som gratis PDF)
Jubilæumsskriftet fortæller om, hvordan ASRA blev stiftet, og om hvordan man havde planer om at få lavet et egentligt arbejdermuseum i Ringkøbing amt.Skriftet fortæller endvidere, hvem der har været formænd gennem de 25 år, og hvad man ellers arbejder med i arkivet.
Om Poul Nilssons liv og virke.
Udgivet af ASRA 2013
Pris kr. 50,-
Hæftet er en del af vore motto: Vi er selv historie!
Vi har i vores arkiv rigtig meget materiale om markante personligheder inden for arbejderbevægelsen. Poul Nilsson var en sådan person, og bogen beskriver levende om hans opvækst, dels i København, og senere i Holstebro, hvor han har virket som tillidsmand på mange planer. Poul Nilsson sad i Rigsdagen, og var med til at nedlægge den. Han fortæller, han undrede sig over, at egnen, han kom til, kun havde 6.000 beboere, hvor der boede 12.000 i den gade, han kom fra i København.