Udgivelser

a80820

a80820

Udgivelser af ASRA

ASRA - Museumsgade 32 - 7400 Herning

info@asra.dk

Igennem årene har der været flere anledninger til at udgive bøger.


Bøgerne kan fortsat købes hos ASRA og er i mange tilfælde fyldt med anekdoter, der ellers kan være en udfordring at finde andetsteds.


Her følger en kort oversigt over udgivelserne:I erindringens spejl


Karla Jørgensen

Maj 2002

pris Kr. 20,


(Kan også downloades her som gratis PDF)


Karla Jørgensen var en flittig skribent i ASRA NYT. Karla var en arbejdsom kvinde, der boede i Hammerum.

Hun var med til at oprette Hammerum Friskole og biblioteket i Hammerum. I hendes skift "I erindringens spejl" skriver hun om sin opvækst på Fyn, og om problemerne ved at leve som enlig mor med et "uægte" barn i gamle dage.  Hun mistede sin kæreste i en frygtelig ulykke. Hun var blevet gravid, og de nåede ikke at blive gift, inden hendes kæreste døde, hvorfor barnet blev betragtet som et uægte barn.


En pioner i arbejderbevægelsen


Bogen om O.V.Høft fra Lemvig

Udgivet  af ASRA i 2006

Pris: kr. 35,-   


(Kan også downloades her som gratis PDF)


O.V.Høft var en arbejderpioner fra Lemvig.  Han har lavet utallige arrangementer i Ringkøbing amt, og altid været den samlende figur.  Han har fået Stauning til, den ene gang efter den anden, at komme til Lemvig og deltage i Arbejderstævner.

Han har været med til at lave faner til forskellige foreninger, tegnet og malet dem.

Han har været med til at stifte Malernes Fagforening i Lemvig, og kæmpet for tålelige forhold for arbejderne.  ASRA 25 års JubilæumsskriftUdgivet af ASRA sep. 2008

Pris kr. 35.-     


(Kan også downloades her som gratis PDF)


Jubilæumsskriftet fortæller om, hvordan ASRA blev stiftet, og om hvordan man havde planer om at få lavet et egentligt arbejdermuseum i Ringkøbing amt.Skriftet fortæller endvidere, hvem der har været formænd gennem de 25 år, og hvad man ellers arbejder med i arkivet.En Kjøvenhavner kommer til Holstebro


Om Poul Nilssons liv og virke.

Udgivet af ASRA 2013

Pris kr. 50,-


Hæftet er en del af vore motto: Vi er selv historie!

Vi har i vores arkiv rigtig meget materiale om markante personligheder inden for arbejderbevægelsen.  Poul Nilsson var en sådan person, og bogen beskriver levende om hans opvækst, dels i København, og senere i Holstebro, hvor han har virket som tillidsmand på mange planer. Poul Nilsson sad i Rigsdagen, og var med til at nedlægge den.  Han fortæller, han undrede sig over, at egnen, han kom til, kun havde 6.000 beboere, hvor der boede 12.000 i den gade, han kom fra i København.