Digitalt Arkiv

a80820

a80820

Digitalt arkiv

ASRA er i fuld gang med at digitalisere hele arkivet


Vi gør det for at tilpasse vore registreringer nutidige muligheder for digital søgning og sikkerhed.


Vi gør det med stor hjælp og velvillghed fra Arbejderbevægelsens Bibliotek & Arkiv, ABA, i Tåstrup og Arbejdermuseet i København.


Det er et kæmpeprojekt at forvandle 30 års sirlig registrering på kartotekskort til nutidig digital tilgængelighed og databevaring.


"ASRABASEN" ikke så anvendelig i forskningsøjemed, men du kan finde overskrifterne på hvad vi har om de forskellige fagforeninger i hele det gamle Ringkøbing Amt.Adgang


Allerede nu kan interesserede logge sig på og se, hvad der er omregistreret.


Følg linket her og anvend kodeordet "bruger" som brugerlogin.Anvendelse


Ved at anvende søgefeltet på portalsiden kan der søges på hvad som helst - ord, navne, tal - lige hvad man har lyst til. For eksempel kan man ved at anvende ordet "ASRA" få et samlet opdateret overblik, over hvad der er registreret i ASRABASEN under grupperne: Arkiver, monografier og AV. Klik på en arkivgruppe for at gå på opdagelse i den.


Hver side indeholder ca. 15 arkivposter. Man kan klikke frem og tilbage vha. funktionstasterne "næste" og "forrige". Ved at klikke på en arkivpost kan man se beskrevet, hvad ASRA har registreret under denne post.


Ved indgangen til sommeren 2014 var godt 5% af arkivet omregistreret, så arkivgruppen har stort set droppet sommerferien for at fremskynde processen, der forventes afsluttet medio 2016. Allerede pr. april 2015 er godt 80% omregistreret, så det dages og lysnes langt hurtigere end forventet. I dag har vi alt registreret.


Kontakt arkivgruppen, hvis der er noget, der skal bruges her og nu, ellers kik igen senere, hvis der er noget, der ikke kan findes.


ASRA - Museumsgade 32 - 7400 Herning

info@asra.dk