Arbejderhistorie

a80820

a80820

a80820

ASRA - Museumsgade 32 - 7400 Herning

info@asra.dk

ASRA er arbejderhistorie for alle

Du er selv historie

Unik Samling

 

Hos ASRA finder du et arkiv med en omfattende unik samling arkivalier fra arbejdernes og arbejderbevægelsens mere end 100-årige historie i det gamle Ringkøbing Amt.

Digitalt søgbart arkiv

 

Hele arkivets samling undergår for tiden digital registrering i samarbejde med Arbejdermuseet i København, der har stillet serverplads til rådighed. Allerede nu er godt 99 % af arkivet søgbart via internettet.

Foredrag, udstillinger og udgivelser

 

ASRA arrangerer historiske foredragsaftener, opstiller gerne egne særudstillinger af arkivalier og udgiver ASRA-Nyt samt bøger om arbejderes liv og indsats i det danske samfund.

Bliv en del af arbejderhistorien

 

Under overskriften "Du er selv historie", giver ASRA enhver mulighed for at fortælle sin egen helt personlige arbejderhistorie, bringe vidnesbyrd om "De gode gamle dage", om fagbevægelsens indflydelse på arbejdspladserne, og hvad livet bragte af muligheder og udfordringer for en arbejder.

Nye rammer i Historiens Hus

 

ASRA er nu kommet i nye rammer i Historeins Hus på museumsgade 32 i Herning med mere pladsvenlige lokaler, hvor der både er arkivplads, administrationsplads og plads til besøgende, der har lyste til at gå på opdagelse i arbejdshistoriens arkivalier. Der har været mange ihærdige ildsjæle i gang for det flotte resultat, hvor vi næsten er klar og vor arkiv leder Jørgen Aarestrup Nielsen, glæder sig til, at der igen bliver tid til at arkiverer de mange materialer, som arkivet rummer.

Udgivelser