Digitalt Arkiv

a80820

a80820

a80820

ASRA - Museumsgade 32 - 7400 Herning

info@asra.dk

Digitalt arkiv

ASRA er i fuld gang med at digitalisere hele arkivet

 

Vi gør det for at tilpasse vore registreringer nutidige muligheder for digital søgning og sikkerhed.

 

Vi gør det med stor hjælp og velvillghed fra Arbejderbevægelsens Bibliotek & Arkiv, ABA, i Tåstrup og Arbejdermuseet i København.

 

Det er et kæmpeprojekt at forvandle 30 års sirlig registrering på kartotekskort til nutidig digital tilgængelighed og databevaring.

 

Endnu er "ASRABASEN" ikke så anvendelig i forskningsøjemed, men efterhånden som arbejdet skrider frem, bliver den det.

 

 

Adgang

 

Allerede nu kan interesserede logge sig på og se, hvad der er omregistreret.

 

Følg linket her og anvend kodeordet "bruger" som brugerlogin.

 

 

Anvendelse

 

Ved at anvende søgefeltet på portalsiden kan der søges på hvad som helst - ord, navne, tal - lige hvad man har lyst til. For eksempel kan man ved at anvende ordet "ASRA" få et samlet opdateret overblik, over hvad der er registreret i ASRABASEN under grupperne: Arkiver, monografier og AV. Klik på en arkivgruppe for at gå på opdagelse i den.

 

Hver side indeholder ca. 15 arkivposter. Man kan klikke frem og tilbage vha. funktionstasterne "næste" og "forrige". Ved at klikke på en arkivpost kan man se beskrevet, hvad ASRA har registreret under denne post.

 

Ved indgangen til sommeren 2014 var godt 5% af arkivet omregistreret, så arkivgruppen har stort set droppet sommerferien for at fremskynde processen, der forventes afsluttet medio 2016. Allerede pr. april 2015 er godt 80% omregistreret, så det dages og lysnes langt hurtigere end forventet!

 

Kontakt arkivgruppen,hvis der er noget, der skal bruges her og nu, ellers kik igen senere, hvis der er noget, der ikke kan findes.