Sangaften

a80820

a80820

a80820

ASRA - Museumsgade 32 - 7400 Herning

info@asra.dk

Sangaften med arbejdersange

Tirsdag den 4. april kl. 19.00

 

ASRA -Arbejderhistorisk Samling Ringkøbing Amt, som er en del af

HISTORIENS HUS, er nu ved at være kommet på plads.

 

Vi har fået åbnet for nogle af de mange kasser med arkivalier arkivet har til rådighed, og stiller til rådighed, for folk der vil vide noget om arbejderbevægelsens historie. Det har givet mange spændende og fantastiske oplevelser.

 

Vi har godt vidst vi havde denne ”guldgrube”, men den har været pakket ned, da der ikke var plads til at have dem stående fremme i vores tidligere lokaler.

 

Og så falder vi lige pludselig over en kasse med gamle sange. Ikke almindelige arbejdersange, men sange der er skrevet til bestemte lejligheder i arbejderbevægelsen, og som indeholder navne som ”socialist Volle” og andre, der bliver omtalt som personligheder i forbindelse med møder, jubilæer og lign.

 

Nogle af dem er fra 1920’ erne, og det er sange, der har haft betydning kan vi fornemme. Vi fandt hurtig frem til, at sangen i arbejderbevægelsen har altid været højt skattet, og har haft stor betydning i arbejderforsamlinger.

 

Det vil vi gerne genopfriske, og prøve at synge nogle af disse gamle sange, samt høre om nogen måske kender dem, der er omtalt i disse sange.

 

Vi vil også synge andre arbejdersange, men vi vil også bede dem der foreslår sangene, at de kort fortæller, hvad den har betydet for vedkommende, og hvorfor de mener vi netop skal synge den sang.

Vi laver selve sangaftenen tirsdag den 4. april 2017 i Historiens hus foredragssal.

 

 

Yderligere oplysninger hos

 

Jegge - Erik Christensen - aftenens vært

Jørn Jensen - tlf. Tlf: 40 18 95 27 - praktisk organisator

Jens Erik Sørensen. tlf. 96 84 06 39 - formand

 

ASRA

Arbejderhistorisk Samling Ringkøbing Amt

Museumsgade 32. 7400 Herning

Mail: info@asra.dk